Stuguns BK

Referat: Ås IF - Stuguns BK

Snö of Sweden Arena, Ås. 240907
Ås IF- Stuguns BK 6-0 (1-0)

Tog ett dygn att samla tankarna efter gårdagens insats. Premiärmatch på Ås nya plan i 27-28 graders värme.

En tungsprungen, sträv & torr sugande konstgräsplan, inte SBKs favoritunderlag direkt.

Detta var en viktig match för SBK för att kunna avancera i tabellen. Trots det så saknade vi sju ordinarie spelare. Målvakterna sjuka och skadade. Nils Jonsson tog jobbet i mål. Tre ordinarie mittbackar saknades samt flera viktiga pjäser ytterligare borta. Inte optimalt med tanke på matchens betydelse.

Detta var avdelningen till detta bottennapp av SBK. Speciellt 2a halvlek. För vi är bättre än så här. Många matcher i år är det så på detta vis, vi saknar en halv startelva i var och varannan match.

1a halvlek tog Ås kommandot direkt första 20 minuterna. 1-0 till Ås i den 8e minuten. Skarvnick som gick förbi storspelade vikarierande målvakten Nils Jonsson.

Resten av 1a h-lek var helt jämn. Vi vann närkamper och kunde etablera spel på Ås planhalva samt skapa målchanser. Inget mål dock. Närmast Svante Sundin ett friläge men Ås målvakt kunde rädda. Ås var farliga i sina omställningar och skapade också målchanser men inget mer mål i 1a halvlek.

Halvtid: 1-0 till Ås.

2a halvlek tappade vi nästan allt av vårt spel som vi hade i 1a halvlek. Och Ås kunde rinna ifrån till 6-0. Varav en straff, 3-0 målet.

Ås fick spela sig igenom vårt försvar alldeles för lättvindigt. Planen påverkade oss men det går inte skylla förlusten på det. Besvikelsen och frustration lyste mer och mer i spelarnas ögon desto längre 2a halvlek pågick.

Ås var så mycket hungrigare och ville mer än Stugun. Deras seger mycket rättvis men kanske nåt mål för stor.

Sista 15-20 min fick alla våra yngre spelare komma in och spela. Vi hade sju st 13-16 åringar inne på plan i slutskedet.

Vill ge beröm till domarna som hade bra koll på matchen.

Resultatet är en stor besvikelse och nu måste vi rannsaka oss själva och göra jobbet de fyra sista matcherna i årets serie.

Spelarkritik:
Nils Jonsson bra vik målvakt. Filip Östlin/ Dahlgren gedigen 1a halvlek. Resolut och bra närkampsspel. Johan Sahlin krigar i 90 min oavsett matchhbild.

Douglas Lundqvist bra 1a hlek med vunna närkamper och framspelningar, men som tyvärr fick kliva av i halvtid, pga knäkänning.